Wandtegels in de badkamer: een scala aan mogelijkheden

De wandtegel in de badkamer blijft een begrip binnen de interieurwereld. Meer nog: het is zelfs opnieuw een trend geworden waar alsmaar creatiever mee omgesprongen wordt. Tot voor kort werden deze wandtegels eerder als oubollig beschouwd, maar nu zijn ze compleet terug. Ben je geïnteresseerd in trendy badkamertegels? Geen enkel probleem, want vandaag zijn er ontzettend veel verschillende modellen waaruit je kan kiezen. Hieronder bezorgen we jou de nodige inspiratie.

De mogelijkheden zijn eindeloos, en iedere persoon heeft zijn eigen smaak. Het formaat, de kleur en de afwerking bepalen de sfeer van je badkamer.

De strakke vierkante tegels
Klassieker, tijdlozer en afgelijnder kan niet. De vierkante tegels, recht op recht, zijn de badkamertegels die het meest courant zijn en gemiddeld het vaakst voorkomen. Je kan ervoor kiezen om deze tegels in een klassieke, witte kleur te plaatsen, hoewel er veel meer kleuren op de markt zijn die je zeker en vast kunnen bekoren. Zo kan je lichtblauwe tegels kiezen om een frisse look aan je badkamer te bezorgen, of kan je eerder voor een warmere sfeer gaan met een beige kleur. Aan jou de keuze.


De mozaïeklook
Voor een modieuze uitstraling, kan je bij de mozaïektegels terecht. Deze eeuwenoude techniek zorgt voor een verrassend visueel effect waardoor je je in een Romeins badhuis waant. Deze mozaïekbekleding is de perfecte match voor mensen die het beu zijn om steeds op bredere tegels te kijken. En hierbinnen kan je nog steeds kiezen voor dezelfde kleuren of een patroon waarin diverse complementaire kleuren vervat zitten. Kortom, op deze wijze kan je je badkamer een tijdloze look bezorgen.


De reliëftegel
Binnen de wondere wereld van de tegels zijn er niet alleen de vlakke tegels, maar ook de variant waar een reliëf in te vinden is. In tegenstelling tot de vlakke soort, zorgt deze tegel eerder voor een speels effect. Een uitgesproken groene kleur, zoals op de foto hieronder te zien is, kan nog eens voor een bijkomende eyecatcher zorgen. Maar dat laatste is ook geheel afhankelijk van de persoonlijke smaak.


De geschrankte horizontale tegel
Nog een fijne variant is de brede tegel die horizontaal geplaatst is, maar dan op geschrankte wijze. Deze compositie valt voornamelijk bij mensen in de smaak die vooral een voorkeur hebben voor structuur en symmetrie. Ook hier kunnen fijne toetsen rust brengen en in samenspel met het patroon een modern resultaat met zich meebrengen.


Horizontaal en verticaal tegelpatroon
Je hoeft deze brede tegel niet per se horizontaal te plaatsen. Het is mogelijk om me deze tegels een verrassend patroon te vormen door ook met verticaal geplaatste tegels te werken. Je kan bijvoorbeeld trapsgewijs werken zoals op de foto. Hierbij past vanzelfsprekend gelijkaardig kleurgebruik, maar dan een combinatie tussen donker en licht.

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat