Schutting plaatsen in beton, altijd een goed idee!

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst. Mensen gaan altijd op zoek naar een schutting met de beste levensduur in combinatie met een prachtig uitzicht. De afscheidingen die perfect in staat zijn om aan beide aspecten te voldoen, zijn de tuinschermen in beton. Onverwoestbaar, natuurlijk en robuust zijn de voornaamste kernwoorden die deze betonnen schermen het beste beschrijven.

Een modern betonscherm? Waarom niet!
Tegenwoordig vind je de betonnen schuttingen in allerlei soorten maten, vormen en kleuren. Wens je een strak en afgelijnd betonscherm? Dan is een betonscherm opgebouwd uit elementen iets voor jou. Deze elementen verhouden zich als planken, maar dan uit beton en niet uit hout. Deze elementen zijn dan ook volledig glad en kan je gemakkelijk in de gleufpalen plaatsen. Een eigentijdse look met betonschermen? Zeker en vast!


Naturel en rustiek als tegenhanger
Naast de moderne schermen zijn er natuurlijk ook nog steeds de rustieke schuttingen. Het grote verschil? Het reliëf in het beton zorgt voor een ruw karakter. Vaak worden op voorhand zelfs de lijnen in het beton gegraveerd om zo het gevoel te cre?ren dat je met stenen blokken of rotsen te maken hebt, alleen betreft het hier een paneel.


Niet alleen uitzicht, ook fysieke pluspunten
Over smaak kan je eindeloos palaveren, maar beton bezit ook een aantal voordelen die te maken hebben met het materiaal zelf. De schuttingen zijn onderhoudsvriendelijk: ze hebben slechts een periodieke onderhoudsbeurt nodig. Is je schutting gecoat? Nog beter zelfs, dan hoef je enkel het zand van de schutting verwijderen. Ander vuil blijft amper plakken. Indien er zich toch groene aanslag vormt, kan je die verwijderen met soda en warm water. Een andere positieve eigenschap is het geluidswerende karakter dankzij de compacte constructie.

Klik hier om ons gamma in betonnen schermen te ontdekken!

Bram Verbeke
Bram Verbeke

- Bouwspecialist

- Taalkunstenaar

- Manusje-van-alles