Tuintrends 2020 DEEL 3: Ontspan je hersenpan

Het leven is anno 2020 drukker dan ooit. De balans vinden tussen werk, hobby's, familie en vrienden is geen evidentie. Daarom is het extra belangrijk om af en toe alles eens los te laten. Misschien volg je daarom wel yoga of mindfullness? Maar wist je dat je ook in je tuin helemaal zen kan worden? Vandaag: vier tips om je hoofd te legen en te relaxen in je gazon.

TIP 1: Plezier als moestuinier
Door op iets te focussen dat zorg en aandacht nodig heeft, schakelt je brein alle problemen uit. Uit een Nederlands onderzoek is gebleken dat moestuinieren hiervoor beter geschikt was dan andere activiteiten. Moestuinbakken nu te koop vanaf € 20,20. Ontdek ons ganse gamma HIER

TIP 2: Dutje onder je constructiehutje
...of een stevige tuk onder pergola, prieel of overkapping. Niks heerlijkers toch dan in de zomer wat schaduw opzoeken en daar wegdommelen? Slapen in de buitenlucht biedt overigens heel wat gezondheidsvoordelen. Bouw nu al je constructie met onze eiken constructiebalken!

TIP 3: Geef je kinderen een eigen thuis met een speelhuis
Kinds zijn heerlijk, maar soms wil een paar uur op je gemak zijn. Zoals wanneer je met vrienden rustig aan het aperitieven bent op je terras. Bouw daarom voor hen een speelhuisje in je tuin, daar kunnen ze dan fijn spelen. En jij kan natuurlijk ook fijn meespelen natuurlijk! Ontdek al onze speelhuisjes HIER.

TIP 4: Streven naar een zalig terrasleven
Tover je terras om in een échte leefruimte. Scherm het af van wind en regen met een van onze tuinschermen, kleed het gezellig, maar ook praktisch aan en creëer ten slotte een extra ruimte voor quality time met je familie en vrienden. Het buitenleven zal zorgen dat je al je zorgen kan vergeten.

Bram Verbeke
Bram Verbeke

- Bouwspecialist

- Taalkunstenaar

- Manusje-van-alles