Krokussen hier, krokussen daar

Je hebt ze waarschijnlijk wel al zien passeren: bloeiende krokussen. Sommige parken staan er vol van en je ziet ze ook veel in tuinen of zelfs langs de straatkant. Traditioneel worden ze gelinkt aan Pasen maar deze luiden ook het begin van de lente in. Wat wist je nog niet over krokussen?



Iedereen herkent ze wel aan hun prachtige gele bloemen, de krokussen. Deze gele bloemetjes zijn zo populair omdat de gele kleur mooi in contrast staat met het heldergroene gazon. Prachtig toch? Maar wist je ook dat er ongeveer 100 soorten krokussen zijn in verschillende kleuren?

Wanneer plant je best de krokusbollen?

De krokusbollen plant je best aan vanaf de late zomer tot de late herfst. Krokussen zijn vroegbloeiers. De eerste bloemen kunnen zelfs al opduiken rond februari en bloeien door tot ongeveer april. Plantjes die je pas vorig jaar geplant hebt zullen later bloeien. Het mooie is dat de bloemen opengaan als er genoeg zon is. Bij duister weer of vanaf de avond zullen ze zich sluiten. Dus eigenlijk leven ze een beetje op het ritme van de mens.

Probeer!

Krokussen zijn dan ook enorm populair als decoratie tijdens Pasen. Je kan ze planten in mooie bloempotjes binnen of in de vensterbank buiten. Probeer ze ook eens te combineren met andere bloembollen. Je zal zien dat je prachtige kleurencombinaties zal bekomen.

"Ontdek en geniet!"

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat

Lees ook